Logo Tao Touch
Titel Tao Touch

Touch

Aanraken houdt veel meer in dan we denken.
Het is een subliem samenspel van energetische uitwisseling, VERBINDING.
Gevoelservaringen, zowel positieve als negatieve, worden opgeslagen in het lichaam. We kunnen het lichaam zien als de "drager" van onze gevoelens. Het lichaam heeft een geheugen hiervoor. Deze ervaringen zijn in het lichaam terug te vinden.
Bij aanraking voelt een mens wanneer hij met respect en vanuit tederheid aangeraakt wordt. Wanneer iemand zich hierbij in zijn wezen erkend en bevestigd voelt, kan er weer ruimte komen om te herstellen.

Iedereen die ingrijpende ervaringen heeft meegemaakt, reageert op zijn eigen manier op aanraking. Soms wil je deze ervaringen het liefst zo snel mogelijk vergeten of kost het veel moeite om niet te hoeven voelen wat het met je gedaan heeft. Hierdoor kan je erg vlak, geremd, onzeker of gespannen worden. Het zelfvertrouwen en vertrouwen in anderen kan wegvallen. Deze ingrijpende ervaringen kunnen zich na verloop van tijd als blokkades vastzetten in je lichaam. Op den duur kun je hier erg vermoeid van raken. De kracht, veerkracht, vitaliteit en belastbaarheid neemt dan af. Als dit het geval is kom je anders in je lijf te zitten en daardoor anders in het leven te staan.
Via aanraking kun je weer in contact komen met de gevoelens die in jouw lichaam opgeslagen zijn.
Onder begeleiding van therapeutische aanraking kunnen blokkades in het lichaam voelbaar worden en wordt het zelfgenezend mechanisme van het lichaam in beweging gezet. Alle redenen om aanraking als therapie te gaan beoefenen berusten in wezen op het instinctieve streven naar heelheid ( Tao ).
Wij allen verlangen er, bewust of onbewust, naar om vrede te brengen in het oorlogsgebied van ons lichaam.