Logo Tao Touch
Titel Tao Touch

De Behandeling

De eerste behandeling begint met een kort oriŽnterend gesprek, waarin er u vragen worden gesteld over uw gezondheid, de klachten waarvoor u komt en over uw leefgewoonten zoals voeding, slaap en dagelijkse bezigheden.
Alle informatie die u geeft wordt strikt vertrouwelijk behandeld. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende diagnosetechnieken om een behandelingsplan op te stellen: gelaatsdiagnose, rugdiagnose, haradiagnose, ...
Naar aanleiding van mijn bevindingen geef ik u hierna een shiatsu-behandeling die het beste aansluit bij uw klachten en conditie op dat ogenblik.

Shiatsu behandeling

Tijdens een Shiatsubehandeling ligt de cliŽnt meestal op een futon (een katoenen matras) op de grond. Daarbij moet comfortabele, losse kleding worden gedragen. Men ervaart de behandeling gewoonlijk als prettig en ontspannend. Een behandeling duurt 80 ŗ 90 minuten, maar een eerste sessie duurt langer omdat de volledige medische achtergrond eerst wordt doorgenomen.
Aan het einde van elke sessie wordt uw reactie op de behandeling besproken. Er kan verder advies worden gegeven met betrekking tot eetgewoontes of lichaamsoefening. Soms kunnen ondersteunende therapiŽen worden aanbevolen of krijgt u aanwijzingen of tips om uw leefgewoonten te veranderen.
Het staat van tevoren niet vast hoeveel behandelingen u nodig zal hebben. Dit hangt af van factoren als hoe lang de klacht al bestaat en hoe u reageert op shiatsu.

Tip

Drink na de behandeling veel water, omdat water helpt de gifstoffen af te voeren die door de behandeling in het lichaam loskomen.